NImi: Antti Hassinen
Opinnot: Filosofian maisteri (Itä-Suomen yliopisto, kemia), kemian tohtori Ghentin yliopisto
Töissä: Technical Support and Product Development Manager, Exel Composites Oyj

1

Mistä unelmoit nuorena ja mitä sitten päädyit tekemään?

Yläasteen ja lukion aikana kiinnostuin vahvasti kemiasta ja päädyin tätä kautta opiskelemaan Joensuun yliopistoon kemiaan kemistitutkija linjalle. Maisteri opintojen aikana havaitsin että minua kiinnostaa erityisesti päästä valmistamaan oikeita tuotteita ja palveluita kuluttajille. Tähtäsinkin maisteri opintojen jälkeen teollisuuteen mutta työkokemukseni puute hankaloitti urani aloittamista teollisuudessa. Mutkan kautta hain vauhtia Belgiasta; väittelin Ghentin yliopistossa kemian tohtoriksi ja näiden vuosien aikana pääsin verkostoitumaan paremmin teollisuuteen. Belgiasta muutimme takaisin Suomeen 2013 ja pääsin tuolloin aloittamaan urani teollisuudessa Exel Composites Oyj palveluksessa.
2

Minkälaisia ratkaisuja työpaikallasi kehitetään?

Exel Composites Oyj suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kuituvahvistettuja muovituotteita ja -ratkaisuja teollisuuden vaativiin sovellutuksiin – tuotevalikoimamme on hyvin laaja – valmistamme profiili, putki ja laminaatti tuotteita energia- ja sähköteollisuudesta, rakennus – ja paperiteollisuuteen ja sieltä ulottuen aina urheilu- ja huoltoteollisuuteen asti. Aloitin urani tuotekehitys tiimin projektipäällikkönä koneteollisuuden segmentillemme ja tällä hetkellä olen Suomen tuoteyksikön tuotekehitys ja teknisen tuen päällikkö. Työskentelen erityisesti rakennusteollisuuden ja sähköteollisuuden ratkaisujen parissa.
3

Mikä työssäsi on innostavinta?

Tuotekehityksessä ja teknisessä tuessa pääsen vaikuttamaan aina asiakasrajapinnasta meidän sisäisiin funktioihin asti – työskentelen myyntimme, tuotannon, asiakaspalvelun ja oston kanssa päivittäin ja tämä työn monipuolisuus pitää jokaisen työpäivän mielenkiintoisena. Kaikista innostavinta työssäni on kuitenkin on päästä tutustumaan ja kehittämään uusia tuotteita ja sovellutuksia, joista monet edustavat jotain sellaista mitä teollisuudessa ei ole ennen nähty ja ovatkin sen teollisuuden huippu teknologia tuotteita.

Antin tie Exel Compositesiin

Pyhäselän yläaste ja Lukio. Kemia, biologia, fysiikka ja englanti kiinnostivat. Pienestä kyläkoulusta ”isoon” kouluun siirtymisen kasvukivut ja jännitykset
Joensuun yliopisto. Kemistitutkijan opintolinja. Kesätyöt yliopiston tutkijana. Maisteritutkinto 2008. Ensimmäinen matka suureen maailmaan (Chile 2002) avasi innostuksen matkustamiseen ja uuden näkemiseen.
Ghentin yliopisto, Belgia. Yhteistyö IBM ja Philips yritysten kanssa. Kemian tohtori 2013. ”Isi” vuodesta 2011 alkaen.
Takaisin muutto Suomeen 2013 ja työllistyminen Exel Composites Oyj:n palvelukseen. Yliopistomaailmasta teollisuuteen sopeutuminen. Ensimmäisen oman talon ostaminen Joensuusta. ”Isi^2” vuodesta 2015 alkaen.
Projektipäällikkö, koneteollisuuden segmentti. Komposiittialan sisäistäminen pääsi alkuun.
Tuotekehitys ja teknisen tuen päällikkö 2016. Kovalla työllä ja intohimolla uralla eteenpäin.