Nimi: Eeva Saarinen
Opinnot: Ympäristoekologia
Töissä: Product Manager , Fortum Recycling & Waste

1

Mistä unelmoit nuorena ja mitä sitten päädyit tekemään?

Minulla ei ollut kovin selkeää kuvaa mitä haluaisin tehdä työkseni. Biologia on jo lapsesta asti kiinnostanut minua ja hain alun perin opiskelemaan biologiaa. En kuitenkaan päässyt ensimmäisellä kerralla opiskelemaan, mutta pääsin opiskelemaan ympäristöekologiaa pääaineena. Aloitin opinnot ja innostuinkin todella opinnoista, joten en päätynyt vaihtamaan pääainetta.   Tein muutaman erilaisen harjoittelun opiskeluaikana ja valmistumisen jälkeen päädyin harjoittelijaksi energiayhtiöön tekemään ympäristöasioita. Jatkoin samassa yrityksessä ympäristöasiantuntijana muutaman vuoden ajan. Nykyään työskentelen Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnassa energiantuotannon ja metsäteollisuuden tuhkien ja sivuvirtojen hyötykäytön parissa. Työssä pääsen hyödyntämään aikaisemmissa työpaikoissani saamiani taitoja.
2

Minkälaisia ratkaisuja työpaikallasi (kerro työpaikkasi) kehitetään?

Fortum edistää muutosta kohti puhtaampaa maailmaa ja tarjoaa asiakkailleen ja yhteiskunnalle puhdasta energiaa ja kestäviä ratkaisuja. Fortum Recycling & Waste tarjoaa jätehuoltopalveluita yhteiskunnan ja teollisuuden tarpeisiin sekä mm. muovien, metallien, litium-ioniakkujen sekä tuhkien ja kuonien kierrätysratkaisuja.
3

Mikä työssäsi on innostavinta?

Työssäni innostavinta on etsiä ja järjestää ratkaisuja energiantuotannossa syntyville tuhkille tai sivuvirroille yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Fortumilla saan työskennellä ympäristöasioiden parissa ja tehdä konkreettisia toimia kiertotalouden edistämiseksi.

Eevan tie Fortumille

Pohjois-Haagan urheilulukio
Ylioppilas 2006
Välivuosi, erilaisia töitä ja pääsykokeisiin lukemista keväällä.
Yliopisto-opintojen aloitus 2007
Valmistuminen 2014, filosofian maisteri ympäristötieteistä
Vapo lämpö & sähkö harjoittelija 2015
Vapo lämpö & sähkö ympäristöasiantuntija 2015 syksy
Fortum Recycling & Waste, syksy 2019