Nimi: Juulia Leskelä
Opinnot: Diplomi-insinööri, prosessitekniikka, Oulun yliopisto
Töissä: Varaston/tuotannon esimies, Kraton Chemical Oy, Oulu

 

1

Mistä unelmoit nuorena ja mitä päädyit tekemään?

Perheessäni ja lähipiirissäni oli useita teollisuudessa työskenteleviä, joten harkitsin teollisuuden aloja opiskelupaikakseni jo nuorena. Teollisuuden alajakauma on kuitenkin laaja, joten lukiolaisena olin epävarma tulevasta opinto- ja urapolusta. Kemianteollisuuden monimuotoisuus mahdollisti minulle sen, että opiskelu- ja työvalintojeni avulla löysin itselleni mieleisen polun. Kratonille etsiydyin kesätöiden ja diplomityöni teon kautta.
2

Minkälaisia ratkaisuja työpaikallasi kehitetään?

Kraton Chemical Oy on Oulussa sijaitseva raakamäntyöljyä jatkojalostava kansainvälinen yritys. Raakamäntyöljy on puun uuteaine, joka saadaan sellun keiton sivutuotteena. Siitä jalostettuja tuotteita käytetään mm. maalien, liimojen ja autonrenkaiden valmistamiseen korvaamaan fossiilisia raaka-aineita.
3

Mikä työssäsi on innostavinta?

Kratonin toiminta on kiertotalouden ytimessä, mikä sai minut kiinnostumaan yrityksen toiminnasta. Vastuullisuus, johon työtehtävänikin ovat liittyneet Kratonilla työskentelyni aikana, on Kratonin tekemisen ydin, mikä luo myös motivaatiota.

Juulian matka kiertotalouden ytimeen

Yläkoulussa pidin LUMA-aineista ja kielistä, ja teollisuuden ala kiinnosti minua.
Ensimmäisen TET-paikkani sain teollisuuden yrityksen varastolta joka oli hyvä ensikosketus teollisuuden työpaikkaan.
Lukiossa suoritin kirjoituksissa pitkän matematiikan ja fysiikan. En panostanut lukioaikana kemian opiskeluun, mitä kaduin myöhemmin jatko-opintojeni aikana.
Pääsin suoraan lukion jälkeen opiskelemaan prosessitekniikkaa Oulun yliopistoon.
Opiskeluaikanani olin mukana Oulun yliopiston Prosessikilta ry:n toiminnassa. Tutustuin moniin teollisuuden alan opiskelijoihin ja opiskeluajastani onkin paljon ihania muistoja.
Pääsin tekemään diplomityötä Kratonille, jossa olin ollut töissä kolmena kesänä. Tämän jälkeen olen ollut vuoden HSE -asiantuntijan tehtävissä ja vuoden 2020 lopulla sain vakituisen työsopimuksen varaston/tuotannon esimiehenä.