Nimi: Nina Aalto
Opinnot: Insinööri AMK (Bio- ja kemiantekniikka), Metropolian ammattikorkeakoulu. Laboratorioanalyytikko (Biokemia), Metropolian ammattikorkeakoulu.
Töissä: Tutkimusassistentti, Teknos Oy, Helsinki

1

Mistä unelmoit nuorena ja mitä sitten päädyit tekemään?

Haaveilin pitkään lääketieteenopinnoista, mutta pääsykokeiden, haastavien opintojen ja kilpaurheilu-uraan yhdistämisestä tuntui ajatuksena liian haastavalta. Lähdin tutkimaan opiskeluvaihtoehtoja avarakatseisemmin. Päädyin Metropolian ammattikorkeakouluun, jossa suoritin kaksi toisiaan täydentävää tutkintoa. Opintojen käytännönläheisyys auttoi työelämään valmistautumisessa ja siirtymisessä. Olen luottanut aina, että kun suhtautuu tulevaisuuteen uteliaisuudella ja panostaa tekemäänsä asiaan, niin se kannattaa.
2

Minkälaisia ratkaisuja työpaikallasi (kerro työpaikkasi) kehitetään?

Teknos tuottaa kestäviä pinnoiteratkaisuja maailmanlaajuisesti. Pinnoitteella suojataan kohdetta ja tuodaan pintaan erilaisia toiminnallisuuksia, joiden avulla kohteen käyttöikä pitenee. Toimintaamme ohjaa sisukkuus, luovuus ja oikeudenmukaisuus.
3

Mikä työssäsi on innostavinta?

Työssäni saan kohdata monen alan osaajia ja työskennellä heidän kanssaan mielenkiintoisten projektien ja haasteiden parissa. Palkitsevaa on nähdä, kun tuotekehitysprosessissa päästään testaamaan tuotteita koeajoissa. Asiakkaiden menestystarinoiden linkittyminen omaan tekemiseen on erityisen palkitsevaa.

Ninan polku Teknokselle

2012: Lukion suoritin 4. vuoteen aktiivisen huippu-urheilu-uran vuoksi.
2012-2014: Aloitin opinnot: Laboratorioanalyytikko (AMK).
2014: Pääsykokeiden kautta sain toisen tutkinto-oikeuden Metropolian ammattikorkeakouluun Bio- ja kemiantekniikan insinööri –linjalta.
2015: Päätin huippu-urheilu -urani ja aloitin 1. alan kesätyössä HKScanin QC laboratoriossa
2016: Kesätyöt ja opinnäytetyö HKScanin QC laboratoriossa
2017: Sain kesätyön Teknoksen Rajamäen tehtaan QC laboratoriossa. kesätyöntekijäksi ja jatkoin vielä kesän jälkeen sijaisuudella.
2018: 1. vakituinen työsuhde Teknoksen QC laboratoriossa.
2019: siirryin Teknoksella uusiin työtehtäviin tutkimuksen innovaatioryhmään.
2020: Tutkimuksen innovaatioryhmässä insinöörityö ja valmistuminen Insinööri (AMK).