Nimi: Rosmarie Grannas-Rissanen
Opinnot: Filosofian maisteri biokemiassa, Åbo Akademi University
Töissä: Johtaja, kemiantekniset palvelut, Dermoshop

1

Mistä unelmoit nuorena ja mitä sitten päädyit tekemään?

Nuorena vietin paljon aikaa urheilun ja musiikin parissa. Yläasteella heräsi kiinnostus matematiikkaan ja luonnontieteisiin, joten jatkoin näiden parissa myös Åbo Akademissa. Valmistuin maisteriksi biokemia pääaineenani. Suoraan yliopiston jälkeen tarjoutui kiinnostava paikka Tukholmassa Henkel Nordenilla, jossa vierähti useampi vuosi.
2

Minkälaisia ratkaisuja työpaikallasi (kerro työpaikkasi) kehitetään?

Nyt työskentelen yhdessä Suomen suurimmista kosmetiikan verkkokaupoista, Dermoshopissa, tittelillä johtaja, kemiantekniset palvelut. Dermoshop kehittää tuotteita eri ihon- ja hiustenhoitotarpeisiin. Dermoshopilla saimme vuodenvaihteessa ison projektin maaliin, kun starttasimme onnistuneesti oman tuotannon. Panostamme omaan tuotantoon ja tuotteiden ja toiminnan kehittämiseen entistä kestävämpään suuntaan.
3

Mikä työssäsi on innostavinta?

Innostavinta on monipuolisuus, jatkuva kehittyminen, hyvä työyhteisö sekä tuotteissa entistä puhtaampaan kemiaan ja kestävämpään suuntaan meneminen! Tällä alalla tapahtuu jatkuvasti uutta. Ilo on myös toimia Kosmetiikka- ja Hygieniateollisuuden puhtauskemian puheenjohtajana. Seuraamme tarkasti lainsäädäntöä ja alaan liittyviä puheenaiheita.

Rosmarien tie Dermoshopiin

Yläastevuosina kiinnosti luonnontieteet, musiikki sekä urheilu.
Ensimmäinen TET-paikkani oli paikallisella eläinlääkärillä.
Lukiossa kirjoitin pitkän matikan, kemian, fysiikan, biologian, englannin, suomen ja äidinkieleni ruotsin.
Filosofian maisteri biokemiassa, Åbo Akademi University
Mielenkiintoinen muisto oli, kun muutin suoraan yliopistosta Tukholmaan kansainvälisen yhtiön tehtäviin.
Hieno muisto oli, kun me yhden opiskeluvuoden kesälomalla päätimme kaverin kanssa lähteä kolmen kuukauden maailmanympärysmatkalle.
Henkel Norden: regulatory and packaging manager Tukholmassa. Koulutus- ja kielitaitoni kautta tarjoutui suoraan yliopiston jälkeen kiinnostava kansainvälinen paikka Tukholmassa Henkel Nordenilla, jossa vierähti useampi vuosi.
Nyt olen oman alan työssä Dermoshopilla tittelillä johtaja, kemiantekniset palvelut.