Maailmaa muuttava oppisopimusmalli

Kemianteollisuus haluaa tarjota nuorille monia väyliä päästä tekemään maailmaa muuttavia töitä. Keväästä 2023 lähtien kemianteollisuuden huippuosaajaksi voi opiskella oppisopimusmallilla, joka mahdollistaa työssäoppimisen yrityksissä myös alle 18-vuotiaille. Oppisopimusmalli on kehitetty yhteistyönä yritysten, työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen ja oppilaitosten kanssa.

Opiskele ammattiin 16–20-vuotiaiden oppisopimuksella ja tienaa

Oppisopimusmalli mahdollistaa työssäoppimisen yrityksissä alle 20-vuotiaille. Kemianteollisuuden oppisopimusmallissa uutta on erityisesti palkkamalli, jossa palkka nousee opintojen edistymisen mukaan suoritettujen näyttökokeiden perusteella. Pääset viemään koulussa oppimasi käytäntöön ja palkka nousee osaamisen karttuessa.

Työnohjaajat ohjaavat ja tukevat kehitystäsi tulevaisuuden osaajaksi

Työpaikalla opiskelijaa ohjaa valittu työpaikkaohjaaja, jonka tehtävä on valmistaa opiskelijaa työelämään. Uudessa oppisopimusmallissa kumppaniyritykset sitoutuvat tukemaan ja opettamaan konkreettiset tiedot ja taidot, joita yrityksissä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.

Jalka oven väliin vastuulliseen teollisuusyritykseen jo opintojen aikana

Oppisopimusmalli avaa ovia työelämään. Ensimmäinen vuosi opinnoista suoritetaan oppilaitoksessa, toinen ja kolmas vuosi mahdollisimman tiiviisti yrityksessä. Kumppaniyrityksessä opiskelija on työsuhteessa ja työyhteisön tasavertainen jäsen, jolle maksetaan työstä palkkaa.

Miten hakea opiskelemaan oppisopimusmalliin

Uuden oppisopimusmallin pilottivaiheessa on mukana neljä merkittävää kemianteollisuuden yritystä eri puolilla Suomea: Neste (Porvoon jalostamo), Nokian Renkaat (Nokia), Kemira (Oulu) ja Umicore (Kokkola). Yritykset tekevät yhteistyötä paikallisten toisen asteen oppilaitosten kanssa.

Hakuaika oppisopimuskoulutukseen kumppaniyrityksissä alkaa tammikuussa 2023. Haku tapahtuu opiskelijan oppilaitoksen kautta.
Hakuaika oppisopimuskoulutukseen päättyy helmikuussa 2023.
Oppisopimusohjelma alkaa huhtikuun alussa 2023.

Lisätiedot

Kemianteollisuuden oppisopimusmalli, PP-diat

 

Kemianteollisuus ry
Johtava asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima Anni Siltanen, puh. 044 562 5991,
[email protected]

Asiantuntija, Osaaminen ja vetovoima Hanna Hyyryläinen, puh. 044 296 3394, [email protected]

Johtaja, Työelämä Minna Etu-Seppälä, puh. 040 778 0182, [email protected]

Teollisuusliitto ry
Kemian sektorin johtaja Toni Laiho, puh. 050 303 9272, [email protected]