Sanni Haikonen, materiaalitekniikka, Tampereen yliopisto

1

Mitä ja missä opiskelet? Miten päädyit opiskelemaan alaa?

Opiskelen Tampereen yliopistossa Materiaalitekniikkaa ensimmäistä vuotta. Materiaalitekniikan opiskelujen kautta pystyn tulevaisuudessa teknillisen osaamisen kautta tekemään ratkaisuja, joiden avulla ihmiset ja luonto pystyvät myös tulevaisuudessa elämään turvallisesti ja kestävästi toistensa kanssa. Näiden mahdollisuuksien yhdistäminen tuntui tärkeältä ja siksi päädyin opiskelemaan materiaalitekniikkaa.
2

Mikä opinnoissasi innostaa?

Opintoni ovat vasta alussa, joten olen saanut oman alan opintoihini vasta pienen pintaraapaisun. On silti mielenkiintoista ja innostavaa päästä näkemään lähempää muiden saman alan opiskelijoiden urapolkuja ja kuulla erilaisista mahdollisuuksista, joita opiskelut tuovat tullessaan. Myös yliopistoelämän ja -kaupungin tarjoamat mahdollisuudet innostavat pienen kylän kasvattia!
3

Jos vain taivas on rajana, missä toivoisit työskenteleväsi tulevaisuudessa?

Toivoisin olevani töissä yrityksessä, joka etsii ratkaisuja maailman merten muoviroskaongelmalle joko Suomessa tai ulkomailla. 
4

Minkä maailman tai arkipäivän haasteen haluaisit ratkaista kemian/työsi avulla?

Toivon, että kemian ja materiaalitekniikan avulla voidaan löytää ratkaisuja vähentää arkipäiväisen muoviroskan määrää ja kehittää uusia, kestävämpiä ratkaisuja eri materiaaleille.  
5

Mikä on mielestäsi mielenkiintoinen innovaatio kemian alalta?

Mielenkiinnolla seuraan kaikkia selluloosapohjaisten materiaalien uusia innovaatioita. Erityistä kiinnostusta ja innostusta herättää innovaatiot vanhojen vaatteiden kuitujen kierrätys uusiin vaatteisiin.