Monipuolisia kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia kemianteollisuudessa

Kemianteollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista. Alan yritykset tarjoavat niin työssäoppimis-, harjoittelu- kuin kesätyöpaikkoja. Uusia osaajia tarvitaan alan ammattilaisista korkeakoulutettuihin. Kesällä 2022 Kemianteollisuus ry:n jäsenyritykset tarjosivat yhteensä lähes 2 500 kesätyöpaikkaa. Oletko sinä tänä kesänä yksi heistä?

Peruskoululaiset ja lukiolaiset

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia peruskoululaisille ja lukiolaisille. Kesätyöpaikkoja löydät parhaiten seuraamalla työpaikkailmoituksia sekä ottamalla suoraan yhteyttä kemianteollisuuden yrityksiin. Voit myös suorittaa TET-harjoittelun kemianteollisuuden toimialalla. 

Kemianteollisuudella on oma "Tutustu työelämään ja tienaa" -harjoitteluohjelma. Kyseinen harjoitteluohjelma tarjoaa omakohtaista kokemusta kemianteollisuudesta, yritysten toiminnasta, niissä esiintyvistä työtehtävistä sekä alan tarjoamista työmahdollisuuksista. Kesäharjoittelupaikkoja haetaan suoraan alan yrityksistä. Harjoittelujakso kestää joko kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää. Jakso voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliselle ajalle vuosina 2022-2023.

Tutustu työelämään ja tienaa - kesäharjoitteluohjelmat 2023

Yhteenveto kemianalan kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden ottamisesta vuonna 2023. Kemian perusteollisuutta, öljy-, maakaasu- ja petrokemian teollisuutta muovituoteteollisuutta ja kemian tuoteteollisuutta sekä kemianalan toimihenkilöitä koskevien sopimusten soveltamisala. Muistio 9.5.2023.

Työharjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden käyttäminen kemian sopimusaloilla vuosina 2023-2025. Muoviteollisuuden ja kemiantuoteteollisuuden työehtosopimus, Kemian perusteollisuuden työehtosopimus, Öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden työehtosopimus, Kumiteollisuuden työntekijöitä koskeva työehtosopimus, Lasikeraamisen teollisuuden työehtosopimus, Fiskars Finland Oy Ab:n työntekijöitä koskeva työehtosopimus, Kenkä- ja nahkateollisuuden työehtosopimus, Jalometallialan työehtosopimus, Harja- ja sivellinalojen työehtosopimus sekä Veneenrakennusteollisuuden työehtosopimus. Pöytäkirja 15.5.2023

Kemianalan toimihenkilösopimus, Kumiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus, Lasikeraamisen teollisuuden toimihenkilösopimus, Fiskars Finland Oy Ab:n toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus sekä Kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimus. Tutustu työelämään ja tienaa kesäharjoitteluohjelma vuosiksi 2023–2025. Pöytäkirja 1.1.2023

Muoviteollisuuden ja kemiantuoteteollisuuden työehtosopimus, Kemian perusteollisuuden työehtosopimus, Öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden työehtosopimus, Kumiteollisuuden työntekijöitä koskeva työehtosopimus, Lasikeraamisen teollisuuden työehtosopimus, Fiskars Finland Oy Ab:n työntekijöitä koskeva työehtosopimus, Kenkä- ja nahkateollisuuden työehtosopimus, Jalometallialan työehtosopimus, Harja- ja sivellinalojen työehtosopimus sekä Veneenrakennusteollisuuden työehtosopimus. Tutustu työelämään ja tienaa kesäharjoitteluohjelma vuosiksi 2023-2025. Pöytäkirja 22.12.2022. 

Yhteenveto kultaseppäteollisuuden alan kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden ottamisesta vuonna 2023

Yhteenveto kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden palkkauksesta kumiteollisuudessa vuonna 2023

Yhteenveto lasikeraamisen alan kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden ottamisesta vuonna 2023

Yhteenveto kenkä- ja nahkateollisuuden kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden ottamisesta vuonna 2023


Tutustu työelämään ja tienaa-kesäharjoitteluohjelma 2022-2023

Kemianteollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Lasikeraaminen teollisuus ry, Ammattiliitto Pro ry:
Tutustu työelämään ja tienaa-kesäharjoitteluohjelma 2022-2023

Kemianteollisuus ry, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:
Tutustu työelämään ja tienaa-kesäharjoitteluohjelma 2022-2023

Ammatilliset osaajat

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia opinto- ja uramahdollisuuksia ammatillisille osaajille - prosessiteollisuudesta lasinpuhallukseen ja laboratoriotyöhön. Oppisopimus- ja koulutussopimusjaksot ovat myös mahdollisuuksia työllistyä kemianteollisuuteen. Voit kysyä lisää oppisopimus- ja koulutussopimuksista omalta oppilaitokseltasi tai olemalla yhteydessä suoraan sinua kiinnostavaan yritykseen.

Kemianteollisuuden oppisopimusmalli

Kemianteollisuuden kesätyölaskurista löydät alan kesätyöpaikat - tarvitsemme ammatillisia osaajia myös kesäisin.

Korkeakouluopiskelijat

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille. Opiskeluaikana hankittu työkokemus on arvokas osa tulevaisuuden urapolkua. Kesätyön kautta voit löytää itsesi työskentelemästä jo opintojen ohessa. Esimerkiksi diplomityön tai opinnäytteen tekeminen alamme yritykseen on myös mahdollista.

Kesätyöt, harjoittelut sekä opinnäytetyöt kemianteollisuuden aloilta löydät ottamalla suoraan yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin. Kemianteollisuuden kesätyölaskuri kerää alan yritysten paikat yhdelle sivulle - tsekkaa se täältä! Myös korkeakoulusi voi auttaa sinua kesätyön tai harjoittelupaikan löytämisessä.