Toukokuu 2022
Kysely kesätyöntekijöille: Tulevaisuuden työpaikka kemian aloilla

Monipuolisia kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia kemianteollisuudessa

Kemianteollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä teollisuuden aloista. Alan yritykset tarjoavat niin työssäoppimis-, harjoittelu- kuin kesätyöpaikkoja. Uusia osaajia tarvitaan alan ammattilaisista korkeakoulutettuihin. Kesällä 2021 Kemianteollisuus ry:n jäsenyritykset tarjosivat yhteensä lähes 2 500 kesätyöpaikkaa. Oletko sinä tänä kesänä yksi heistä?

Peruskoululaiset ja lukiolaiset

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia peruskoululaisille ja lukiolaisille. Kesätyöpaikkoja löydät parhaiten seuraamalla työpaikkailmoituksia sekä ottamalla suoraan yhteyttä kemianteollisuuden yrityksiin. Voit myös suorittaa TET-harjoittelun kemianteollisuuden toimialalla. Kemianteollisuus ry on yksi Vastuullinen kesäduuni 2022 -kampanjan toimialapartnereista. Kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille laadukkaampia kesätyöpaikkoja ja kesätyökokemuksia.

Kemianteollisuudella on oma "Tutustu työelämää ja tienaa" -harjoitteluohjelma. Kyseinen harjoitteluohjelma tarjoaa omakohtaista kokemusta kemianteollisuudesta, yritysten toiminnasta, niissä esiintyvistä työtehtävistä sekä alan tarjoamista työmahdollisuuksista. Kesäharjoittelupaikkoja haetaan suoraan alan yrityksistä. Harjoittelujakso kestää joko kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää. Jakso voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliselle ajalle vuonna 2022.

Ammatilliset osaajat

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia opinto- ja uramahdollisuuksia ammatillisille osaajille - prosessiteollisuudesta lasinpuhallukseen ja laboratoriotyöhön. Oppisopimus- ja koulutussopimusjaksot ovat myös mahdollisuuksia työllistyä kemianteollisuuteen. Voit kysyä lisää oppisopimus- ja koulutussopimuksista omalta oppilaitokseltasi tai olemalla yhteydessä suoraan sinua kiinnostavaan yritykseen.

Kemianteollisuuden kesätyölaskurista löydät alan kesätyöpaikat - tarvitsemme ammatillisia osaajia myös kesäisin.

Korkeakouluopiskelijat

Kemianteollisuus tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä kesätyö- ja harjoittelumahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille. Opiskeluaikana hankittu työkokemus on arvokas osa tulevaisuuden urapolkua. Kesätyön kautta voit löytää itsesi työskentelemästä jo opintojen ohessa. Esimerkiksi diplomityön tai opinnäytteen tekeminen alamme yritykseen on myös mahdollista.

Kesätyöt, harjoittelut sekä opinnäytetyöt kemianteollisuuden aloilta löydät ottamalla suoraan yhteyttä sinua kiinnostaviin yrityksiin. Kemianteollisuuden kesätyölaskuri kerää alan yritysten paikat yhdelle sivulle - tsekkaa se täältä! Myös korkeakoulusi voi auttaa sinua kesätyön tai harjoittelupaikan löytämisessä.